سازمان ملل پسته ایالت متحده دهه نود قرن بیستم

همه گزارش‌های سازمان ملل حاکی از اهمیت رشد درختان پسته کله قوچی رفسنجان در جهان از نظر اقتصادی از طریق داده‌های آماری منتشر شده توسط سازمان جهانی خواربار و کشاورزی (FAO) است که به وضوح افزایش تولید میوه سالانه پس از تولید در پایان را نشان می‌دهد.

دهه شصت قرن گذشته حدود 32 هزار تن و 100 هزار تن در آغاز دهه هشتاد و ربع میلیون تن در آغاز دهه نود و نیم میلیون تن در پایان قرن بیستم بود و در در سال 2018، تولید جهانی پسته حدود 1.4 میلیون تن بوده است که ایران و ایالات متحده به عنوان تولیدکنندگان پیشرو در مجموع 72 درصد از کل پسته را تشکیل می دهند.

گزارش سال 2020 نشان می دهد که تقریبا نیمی از تولید جهانی پسته اکبری تواضع در سال 2019 از ایالات متحده بوده است.

تولید در ایران به دلیل تحریم های تجاری ایالات متحده علیه ایران، تغییرات آب و هوایی و ضعف مدیریت اقتصادی و آب در ایران به 7 درصد کاهش یافته است.

ریشه درخت پسته اکبری شور به جمهوری اسلامی ایران برمی‌گردد و در مناطق گرم یا معتدل و در مکان‌های آفتابی چه در خاک‌های رسی، شنی، مرطوب یا خشک به‌ویژه خاک‌های نزدیک به پایه‌ها یا با اسیدیته کم در مقیاس‌های وسیع کشت می‌شود.

از افغانستان تا مدیترانه و کالیفرنیا امتداد دارد بر اساس آمار سال 2018، جمهوری اسلامی ایران با تولید 551.307 تن پسته در رتبه اول جهان در تولید پسته قرار دارد پس از آن ایالات متحده آمریکا، ترکیه، چین و پس از آن قرار دارند. جمهوری عربی سوریه در رتبه پنجم قرار دارد،.

سپس پسته گرمسار یونان، اسپانیا، ایتالیا و افغانستان به وفور در شمال عراق به ویژه مناطق فقیرنشین کوهستانی و برخی مناطق داخل موصل و منطقه سنجار کشت می شود.

پسته آلوده به آفات بسیاری است. Kapnodis یکی از خطرناک ترین دشمنان این درختان است، زیرا لاروهای آن که در ریشه زندگی می کنند منجر به مرگ درختان بالغ در عرض یک سال یا کمی بیشتر می شود.

  • منابع:
    1. Effect of Freezing and Vacuum Packaging on Quality Properties of Pistachio Powder During Storage
  • تبلیغات: 
    1. مردی که با خوردن نبات می تواند ذهن افراد را بخواند!
    2. 10 قانونی که برای ثروتمند شدن نیاز است
    3. ماجرای دستگیری شبانه بازیگر سینما

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.